Olas humorblogg (med lite politik)

Välkommen till Ola Anderssons/Taz_1999 personliga två-språkiga humorblogg. Men tyvärr är den inte kul, på något av språken. Ledsen för det. Jag har dock en bra ide på att lösa det problemet, genom att lära mig mera. Ett tredje språk alltså: Eskimåiska. Hrurfru ghuujik illloooik. Hahaha!

Jag köpte en fin kamera. Det är lite som att ge en laddad pistol till en chimpans kan man säga.

Bygger floodlight av en gammal cykelkorg

Var på väg att slänga denna trasiga cykelkorg, men kom på att den kan passa perfekt som bas för att bygga en floodlight, ungefär en sådan som IndyMogul bygger i denna video. "How-To: Powerful DIY video light (800W equivalent)". Där utgår de från en diskbalja för att montera ett antal lamphållare.

Kom på ett grymt enkelt sätt att få till stativdelen: sätt fast en fönsterskrapa på korgen med buntband. Skruva fast ett teleskopskaft som målare/städare har inuti handtaget som ju har likadana gängor på insidan. Sätt ner teleskopskaftet i en julgransfot. Jätteenkelt! Superbilligt. 

Köp och montera lysrörsarmaturer för foto och video

När jag föreläser om videoproduktion så visar jag upp två varianter på att belysa på temat Gör Det Själv (DIY). Dels lysrörsarmaturer med dubbla lysrör och dels LED-lampor från IKEA med böjlig arm.

I detta bildgalleri får du lära dig att montera en förlängningssladd i en sådan lysrörsarmatur!

Dessa armaturer kan användas för

  • Generell belysning.
  • Porträtt och personbelysning.
  • Miniatyr och produktfotobelysning.
Utvald

Lanas Hello Kitty figurer på äventyr

IMG 0687 Flygplanet 1024x682

Min vän Lana bad mig fotografera hennes Hello Kitty porslinsfigurer då jag berättade att jag hade ett makro-objektiv. Det här är vad jag producerade som hon först fick se på min iPad och senare, till sin födelsedag, fick laminierade utskrifter av. Inuti en Hello Kitty dagbok förstås.

Utvald

Fotografera flickor är lätt som en plätt, det lärde jag mig för 26 år sen

14

Under gymnasietiden så fotograferade jag mycket. Hade en Nikon FG-20 och körde mest svartvit film som jag framkallade själv. Jag hade också en massa tjejkompisar och en underbart vacker flickvän.

Min lärdom som nybliven fotograf var att fotografera flickor var superenkelt. Rikta kameran mot flickan, vänta på att hon gör något som ser bra ut, tryck på knappen. Jaha, var det inte svårare? Varför lär sig inte tjejer det här?

Hur man glödritar en pirat på en trälåda från IKEA och får en snygg skattkista

Träbiten för några inlägg sedan var övning för att göra piraten på en trälåda som finns i detta inlägg.

Hur man glödritar en pirat på en träbit

IMG 2046 1024x682

Mitt nya piratskepp Barbarossa (Le Toy Van)! Love it!

Så här ser mitt nya Piratskepp ut. Det är till för att göra mitt hem mera piratigt. :)

Hur man glödritar en pirat på en träbit

Så här gör man!