Ola Andersson blogg aka Taz_1999

Välkommen till Ola Anderssons/Taz_1999 personliga två-språkiga humorblogg. Det är här jag experimenterar med att skriva saker som borde vara roliga men vanligen misslyckas jag komplett och fullständigt med det. Kolla bara på den poänglösa avslutningen på denna mening!

Piratpartiet kom in!

 Piratpartiet har vunnit en plats i Europa-parlamentet. Yey! Det gör mig mycket glad. Laughing

Detta är stora nyheter där ute i världen, dvs utanför Sverige. Om du söker i internationella nyheter efter Pirate Party hittar du hela 2496 omnämnanden/nyheter om Svenska Piratpartiet. Det är mycket så detta är stort.

Det är nästan lika många artiklar i den internationella pressen om Christian Engström, nyvald europeisk parlamentledamot för Piratpartiet som det är för Fredrik Reinfeldt, Statsminister. Antalen är: 1315 vs 1793.

Läs mera här: Nyhetsbrev 2009-06-09 from Rick Falkvinge

Vad vill Piratpartiet då?

Klicka på "Läs mer"-knappen.

  • Reformera lagarna om upphovsrätt
  • Avskaffande av patent
  • Rätt till privatliv

Denna rörelse handlar verkligen inte om människor som vill ladda hem saker gratis från nätet. En etikett den ofta får från människor som inte vet bättre, i likhet med andra etiketter och angrepp som den ofta får. (Se nedan).

En bra jämförelse för vad rörelsen handlar om kan hittas i detta blogginlägg från Oscar Swartz: Gammeltänk. Här är en snabb sammanfattning: Säg att det fanns en industri som tillverkade något som många människor vill ha, men tillverkningsprocessen frigör mycket kvicksilver i vattnet och människor blir mycket sjuka av det. Då skulle du förmodligen hålla med om att denna industri har två val: 1. Sluta tillverka det. 2. Hitta en lösning på att tillverka det som inte förstör allting för allihopa.

Om en industri alltså behöver väldigt restriktiva lagar för att deras (förlegade) affärsmodell skall fungera (tex inget privatliv för någon, lagar som kan ruinera människor, lagar som sätter stora restriktioner på utbyte av information osv), då måste den industrin verkligen ändra på sin affärsmodell. Det är verkligen så enkelt!

Dummaste angreppet någonsin

En förvirrad riksdagsledamot som heter Annika Qarlsson jämförde Piratpartiets väljare med... gissa vad?... Våldtäktsmän! Wow! Tala om förvirrad argumentation och låga angrepp. The Local skriver om det också. (The Local är Svenska nyheter på engelska.) Jag lämnade faktiskt en kommentar i blogginlägget.

Foto: Pirat-fest muffins av Slushpup

Betygsätt blogginlägg:
Better than being informed...
Roligaste nyheterna någonsin!