Ola Andersson blogg aka Taz_1999

Välkommen till Ola Anderssons/Taz_1999 personliga två-språkiga humorblogg. Det är här jag experimenterar med att skriva saker som borde vara roliga men vanligen misslyckas jag komplett och fullständigt med det. Kolla bara på den poänglösa avslutningen på denna mening!

Bättre än att vara informerad...

The Daily Show with Jon Stewart - logoJag får mina politiska nyheter och politiska kommentarer från samma källa som de flesta amerikaner får dem ifrån, dvs The Daily Show med programledaren Jon Stewart. 

Fram till tidigare i år så kunde man titta på hela avsnitt, gratis, över internet, inklusive reklamen. Eftersom det finns något som heter upphovsrätts-advokater, eller som vi borde kalla dem, djävulens avkomma, så är det tyvärr inte så längre. Denna tjänst har blivit blockerad för alla besökare utanför USA. Tycker man verkligen inte att om människor är villiga att titta på ditt program, inklusive reklamfilmer, att det borde vara en bra ide att låta dem göra det? Även om de kommer från det där läskiga platsen som är utanför USA? –"Europe!"

Update: 2009-07-01: Nu är det reklamfilmer i alla fall.

Mera länkar efter hoppet (klicka på "Läs mer"-knappen nu!).

Men jag upptäckte nyligen att om du är villig att välja ett först välja ett datum så får du en lista på de korta video-klipp (The Daily Show videos), som utgör ett helt avsnitt. Sedan kan du se dem ett i taget, bara genom att klicka på nästa i listan när den föregående är klar. Här är det roliga, vilket får dig att tycka att Shakespeare hade rätt, det är ingen reklam!  Är det inte otroligt?

På så vis kan du få din Daily Show-fix. (Reklamfritt) kan du skratta gott åt vansinniga politiker och de bästa och roligaste rapporteringen gällande amerikansk politik, som är just den underbara The Daily Show

Jon Stewart är min idol! Hans sätt att titta in i kameran efter han hört något dumt, vara tyst en stund och låta sitt perplexa minspel berätta är obetalbart och riktigt dj-kla roligt.

Jon Stewart när han gör det han gör bäst...

Ett exempel på Jon Stewarts Comic timing (ungefär humoristiska fingertoppskänsla) och ansiktsuttryck när de är som bäst. I just den här videosnutten diskuterar man olika teorier gällande nyheten att en viss otrogen senator verkar ha helt försvunnit. Hoppa till 1.15 för att se det. Detta klipp är från den 23 juni, 2009 om du vill se resten av dem.

.
The Daily Show With Jon StewartMon - Thurs 11p / 10c
Fled Sanford
thedailyshow.com
Daily Show
Full Episodes
Political HumorJason Jones in Iran

Denna tv-series beskriver sig som:

The Daily Show with Jon Stewart: it's even better than being informed.

Läs mera om tv-serien här:  About The Daily Show. Det finns även en artikel i  Wikipedia (engelska), Wikipedia (svenska) .

The Colbert Report

Colbert Report logo

Nästan lika rolig är The Colbert Report. Samma gäller här, du kan titta på enstaka videosnuttar som utgör hela  avsnitt här: Colbert Nation Video Clips. Var noga med att inte klicka på den frestande länken "Watch full episode", eftersom det av skäl som förklarades ovan, inte fungerar utanför USA. Dock är detta inte reklamfritt och reklamen är tom på svenska, vilket är nästan coolt!

The Colbert Report är den TV-serie i vilken en påhittad nyhetsuppläsare, som spelas av sin verkliga namne. Denne kommer från ultrahögern och kommenterar nyheter och händelser. Han gör det på ett sätt som är den logiska förlängningen av vissa löjliga argument och påståenden som kommer från just de skogstokiga människorna, som tex  Bill O'Reilly. Det gör att dessa argument och påståenden ser ut som det struntprat som det faktiskt är. Dessutom är det väldans kul.

Karaktären beskrivs av Stephen Colbert som en "well-intentioned, poorly informed high-status idiot" (ungefär: uppriktig, med gott uppsåt, illa informerad, högt fungerande idiot" . Det är vad denna Wikipedia artikel (engelska) säger i alla fall. I den svenska wikipedia-artikeln fattas detta och en hoper andra saker.

Enjoy!

Betygsätt blogginlägg:
The sombrero galaxy
Piratpartiet kom in!