Ola Andersson blogg aka Taz_1999

Välkommen till Ola Anderssons/Taz_1999 personliga två-språkiga humorblogg. Det är här jag experimenterar med att skriva saker som borde vara roliga men vanligen misslyckas jag komplett och fullständigt med det. Kolla bara på den poänglösa avslutningen på denna mening!

Mina favorit TED tal, del 2

TED Logo TED betyder Technology, Entertainment, Design och det är en årlig konferens i Long Beach i Kalifornien som startade 1984.

Detta är den andra delen i en serie blogginlägg i vilken jag listar de TED Talks jag tycker är mest inressanta, roliga, rörande eller fantastiska. Detta andra set är från näst sista sidan av den kompletta listan på TED Talks. Idag är denna sida nr 47. Förra gången jag skrev om detta så var de ungefär 200 TED Talks online, nu är det 548. Då var sista sidan 23, nu är den 48.

Du kan titta på dem på deras site gratis eller i iTunes, också gratis. Prenumerera i iTunes för att få dem automatiskt nedladdade när de släpps och överförda till din video-kapabla iPod. (Länkar till iTunes Store: TED Talks , TED Talks (HD), TED Talks (Audio) Du kan hitta dem i iTunes så här: iTunes Store > Podcasts > Arts > TED Talks)

Mina favorit TED Talks, del 2

 • Cameron Sinclair om open-source arkitektur
  TED pris-tagare Cameron Sinclair talar om open-source arkitektur. Genom att skapa ritningar som är Open Source, dvs gratis, så kan man göra något åt den globala bostadsbristen. Designen och tänkandet bakom ritningarna är verkligen intressanta. Jag gillar tex hur FN bygger saker och hur man verkligen borde bygga saker genom att ta hänsyn till behoven hos personerna som skall använda dem och den plats de skall uppföras. I öknen tex så vore det en bra ide att designa ett hus som samlar in regn när det regnar och som är svalt när det är varmt utomhus. Alltså inte varmare inuti än utanför, som FN hus är.

  Länk: Cameron Sinclair on open-source architecture

 • Jeff Han demonstrerar sin glassiga pekskärm
  Cool teknik! En pekskärm för din dator. Detta tal filmades 2006 och några av gesterna som systemet förstår finns i iPhone från Apple. Men detta är ännu coolare.

  Länk: Jeff Han demos his breakthrough touchscreen

 • Jehane Noujaim om en global dag av film
  Jehane talar om hur film har styrkan att ändra på människors uppfattningar. Hon är också en TED-pristagare och henns önskan är att föra världen närmare en dag om året genom styrkan i film.

  Länk: Jehane Noujaim on a global day of film

 • Larry Brilliant vill stoppa globala epedemier
  Ännu en TED-pristagare. Han talar om hur smittkoppor utrotades från planeten.

  Länk: Larry Brilliant wants to stop pandemic

 • Nicholas Negroponte om projektet "One Laptop per Child"
  Nicholas är grundaren av MIT media lab har talat om detta projekt fyra gånger hos TED. 1984 nämde han det första gången och även 2006, 2007 och 2008. Detta tal är från 2006. Projektets mål är att bygga och distribuera en dator som skall kosta 100 dollar (eller mindre) till barn i tredje världen.

  Länk: Nicholas Negroponte on One Laptop per Child


   

Cameron Sinclair on open-source architecture

Länk: Cameron Sinclair on open-source architecture

Jeff Han demos his breakthrough touchscreen

Länk: Jeff Han demos his breakthrough touchscreen

Jehane Noujaim on a global day of film

Länk: Jehane Noujaim on a global day of film

Larry Brilliant wants to stop pandemics

Länk: Larry Brilliant wants to stop pandemic

Nicholas Negroponte on One Laptop per Child

Länk: Nicholas Negroponte on One Laptop per Child

Betygsätt blogginlägg:
I'll be there in a jiffy, I mean jelly, as in fish
Älskar eller hatar du det? Livet menar jag. Eller ...