Ola Andersson blogg aka Taz_1999

Välkommen till Ola Anderssons/Taz_1999 personliga två-språkiga humorblogg. Det är här jag experimenterar med att skriva saker som borde vara roliga men vanligen misslyckas jag komplett och fullständigt med det. Kolla bara på den poänglösa avslutningen på denna mening!

Jag har även en del andra projekt som tex Bokföra Moms — en site om bokföring där jag hjälper människor att göra bokföring och sådana saker. Bokföring är något man måste göra men det är tråkigt och jag avskyr det. Men den siten har massor med besökare och den här siten, som är kul för mig mig, har inga besökare överhuvudtaget. Typiskt! Ett annat projekt är Plugga Enklare — en site om att lära sig saker på roliga sätt, just nu under utveckling.

Jag bor i Stockholm, på en liten holme som heter Lilla Essingen och jag är 44 år, kort, rund (ok då, fet), singel, har inga barn och jag kör en störtlöjlig kinamoppe. Jag är egen företagare sedan 2000 och mitt nuvarande företagsnamn är Mammals och jag arbetar med dato... Jag menar... jag är brandman snickare porrstjärna astronaut musiker som även är sjukt bra på att laga mat!

Mina hobbies: är "listening, feeling my feelings and brunch".

Om du tror på något i denna presentation och är en pudding så skicka mig gärna ett mail med ett foto så vi kan träffas.

Utkast till manus för valfilm om direktdemokrati vs representativ demokrati

Utkast_till_humoristisk_valfilm-Direktdemokrati_vs_Representativ_demokrati_1280x777px

Letade något annat och råkade finna detta gamla utkast till en valfilm för något av de direkt-demokratiska partier jag var med i förut, Äkta demokrati (sympatisör) och Direktdemokraterna (aktiv medlem).

Iden var att illustrera hur demokrati fungerar, att man mellan valen har noll att säga till om i representativ demokrati, men man skulle ha det i en direkt demokrati. Det var poängen. Men vet inte om jag lyckades.

Om någon vill läsa så ligger det dock nedan:

Fortsätt läs mer
Betygsätt blogginlägg:
1091 Träffar
0 Kommentarer

Inte avskräckt ännu av min kontaktannons? I så fall gör Politossitan-testet!

Inte_avskrackt_annu_av_min_kontaktannons_gor_politossitantestet-ORIGINAL

Häromdagen lade jag upp en kontaktannons här i bloggen. Genomslaget har varit stort! Sade jag stort? Jag menar att några har skrattat lite på facebook och det är ju nästan samma som att bli kändis.

Därför är jag rädd att den kommer att spridas på sociala medier som en löpeld ganska snart och det kommer vara en hel radda med kvinnor som är på jakt efter en man som beskriver sig själv som 

* kleptoman

och som söker en 

* sexmissbrukare

Då har jag städat bort allt jag ljög om i annonsen. :)

Så, då dyker det upp ett nytt problem? Hur skall jag kunna välja vem man skall gå på date med? Alltså det är rätt svårt att hitta en kvinna som passar väl ihop med en själv och liksom har rätt förutsättningar för att kunna ha ett förhållande med på längre sikt. Så hur löser man det? Hur kan jag sortera mellan de tusentals sexmissbrukande kvinnor som älskar kleptomaner som kommer att banka på min dörr med en enda tanke i huvudet? Och den tanken är inte att samla på skor?

Jag behöver något bergsäkert och vetenskapligt som bygger på senaste forskningsrönen inom aromaterapi och aura-läsningar för att kunna sortera mellan kandiaterna.

Så jag greppade senaste numret av husorganet Politossitan och skrev av ett test efter bästa förmåga. Ok, jag kanske omformulerade en del frågor, lite granna. Kanske helt och hållet. Ok, det finns inte ett spår kvar, men det är samma ide! Förutom att mitt innehåller ett antal hysteriskt roliga plumpa skämt, sexism, hejdlösa överdrifter och det är komplett nonsens från första till sista bokstav. MEN och det här är viktigt, det är så här jag tänker sortera mellan kandidaterna.

Klicka på läs mer för att finna det supervetenskapliga testet.

Maila sedan resultatet till mig! policosmitan-test (a) mammals.se.

Fortsätt läs mer
Betygsätt blogginlägg:
1350 Träffar
0 Kommentarer

#SkickaMigIstället - nyhetsinslag tänkt för satiriskt nyhetsprogram

Skickamigistallet_1280x777px

Tänkt skriva ner min ide om ett nyhetsinslag för en satirisk nyhetskanal en tid. Men nu kom jag till skott, så här är det!

Det handlar om den dumma kampanjen #SkickaMigIstället och vad som skulle hända om aktivisterna i denna faktiskt togs på allvar.

Nyhetsuppläsare: – Godkväll! Välkommen till Dagsaktuell rapport i Socialistisk Vänster Television. Vi skall börja inrikes.

Ett montage av bilder från Twitter visades, av av kvinnor och män som håller upp skyltar, med hashtaggen #skickamigistället

Skicka mig istallet skickamigistallet collage

– En ny kampanj av aktivister på sociala media har fångat regeringens stora intresse.

Fortsätt läs mer
Betygsätt blogginlägg:
1433 Träffar
0 Kommentarer