Ola Andersson blogg aka Taz_1999

Välkommen till Ola Anderssons/Taz_1999 personliga två-språkiga humorblogg. Det är här jag experimenterar med att skriva saker som borde vara roliga men vanligen misslyckas jag komplett och fullständigt med det. Kolla bara på den poänglösa avslutningen på denna mening!

Service och reservdelar för Mega Van motorcykelbil och mopedbil i Sverige och Stockholm

Halloj!

Jag kör en av Stockholms löjligaste och samtidigt coolaste bilar.

En sak som kan vara lite klurig med att köpa en ovanlig bil är att hitta var man kan göra service på en sådan. Därför tänkte jag skriva ett blogginlägg om just det, var man kan få service och köpa reservdelar till Mega Van motorcykelbil och mopedbil. Med adresser till återförsäljare och serviceverkstäder och bilglasreparatörer och låssmeder och framvagnsjusterare där man kan få saker fixade och lagade. Sedan uppdaterar jag denna info när jag lär mig nya saker.

Det är ett inlägg där jag samlar lite info helt enkelt i förhoppning att andra knasbollar med samma bokstavsdiagnoser och pillerförskivningar som jag som under inflytande av dessa saker och köpt samma roliga bil som jag lättare kan hitta vart de skall vända sig. Känner du till någon mera resurs, skriv en kommentar!

Även teknikaliteter som gör det lättare att kommunicera med ställen, tex kräver en framvagnsjusterare att få reda på två siffror före de sätter igång att justera en Mega Van motorcykelbil eller mopedbil: Cambervinkel och Toein.

Dessa nuffror står inte i manualen, så jag har tagit reda på dem. Denna sida skall även passa för att skriva ut, så länkars adresser står med.

Franska tillverkaren (Axiam)

Den franska tillverkaren finns här:

Mega Vehicles

http://www.mega-vehicles.co.uk/index.php

Generalagent för Mega Van motorcykelbilar och mopedbilar

Nyligen, vet inte exakt när, har alltså Winn Marketing i Umeå blivit generalagenter för Mega Van i Sverige.

Winn Marketing

http://www.winnmarketing.com/index.php?option=com_content&view=article&id=262&Itemid=128&lang=sv

Winn Marketing AB
Box 3006
903 02 Umeå

Tel: 090-12 57 80

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

De verkar väldans hjälpsamma på telefon, även med kunder som inte tidigare har haft med dem att göra.

Jag har varit i kontakt med dem i ett ärende och de har varit superhjälpsamma.

De har startat en egen site för Mega Van El bilar, med en sida för D-truck (D som i Diesel): http://mega-elbil.se/d-truck/ Verkar inte 100% färdig men det finns en sida med reservdelar och en med återförsäljare.

De har även denna sida med sina servicepartners, dessa finns här:

Nima Maskin
Bygelgatan 6
330 27 HESTRA
Telefonnummer: 0370-33 58 80
Fax: 070-201 04 78
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
www.nimamaskin.se

Svenska Pefa Service AB
Selbäcksv. 21
792 37 MORA
Telefonnummer: 0250-139 85
Mobiltelefon: Peter 070-2985052, Mats 070-2985053
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Vinstaverksta'n
Förrådsgränd 1
16250 VÄLLINGBY
Telefonnummer:08-89 98 21
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Dessa har jag provat en gång men upplevde dem som lite struliga. Vi bokade en tid för inlämning och jag antar att det är då dagen efter som servicen görs, men de åkte på semester dagen efter inlämningen istället, i två veckor. Kunde de liksom sagt kanske?

Serviceverkstäder som pysslar med Aixam Mega Van motorcykelbil eller mopedbil

Sist (dec 2014) gjorde jag service i Knivsta hos denna kille: Stig Mannfolk, Vårsångsvägen 13, 741 43 Knivsta. 010-130 22 95 med epostadress hos Winn Marketing. Han var bra.

Före dess var det hos Knivsta Bil och Traktor, Kent Karlsson, Knivstavägen 9, 741 30 Knivsta. 018-34 27 97. Han var också bra.

Idag (2015-08-05) har jag fått veta att Probike som har flera butiker, inte har något alls att göra med Axiam längre, varken service eller säljer. Även om deras webbsite är full av logotyper, och bland varumärken de jobbar med finns Aixam med och dessutom står de med i olika återföräljarregister. Så jag skippar namn och nummer till dem.

Men idag har jag också fått reda på att AVA MC håller på att montera en billyft och är redan auktoriserad service-verkstad för Aixam. Den är klar om ett par tre veckor, dvs slutet på aug 2015. Ava MC finns här: Vårby Allé 53, 143 30, Vårby. 08-556 369 00 (växel), 08-556 369 15 (verkstad).

I mitt sökande fann jag att en mopedbilsverkstad för Lieger även säger sig kunna göra service på min Mega Van, de heter Direkt Svensk Autotjänst AB. Återkommer efteråt.

Reservdelar för Aixam Mega Van motorcykelbil eller mopedbil

Winn Marketing är generalagent och genom dem kan man beställa.

Ett annat företag som jobbar med flera märken, Aixam, Liger, Casalini osv är Mopedbilsdelar i Nyköping. De heter även Bildepån. De har Aixam och Mega Van, Casalini, Grekav EKE, Ligier, Microcar, JDM, Chatanet och Bellier, Piaggio, Amica & Luna.

Ett till företag som också jobbar med flera varumärken på mopedbilar är Mopedbilen i Anderslöv. De har Aixam (dock inte MEGA Van), Casalini, Grekav EKE, Ligier, Microcar, JDM, Chatanet och Dué.

 

 

 

Betygsätt blogginlägg:
Hur en drömprins formulerar en kontaktannons
Piratpartiet kommenterar Miljöpartiet i Almedalen ...