Macka 3 - Pommesmackan


Notice: compact(): Undefined variable: instance in /usr/local/var/www/alltommig.nu/wwwaom/media/zoo/elements/rating/rating.php on line 85
0.0/5 rank (0 votes)
Macka 3 - Pommesmackan

Directions

 1. I ugn gör du pommes frites eller potatisklyftor eller något annat med potatis, tex kroketter.

  Riv morötter (fint) och syrliga äpplen (grovt). Ca dubbelt så mycket morötter som äpplen.

  Lägg i skål.

  I ett glas blandar du pressad vitlök (2 klyftor stycken per äpple), olivolja (1-2 matskedar per äpple), grekisk salladskrydda (1 matsked till ca ett äpple och därmed dubbelt så mycket morötter) så att du får en lättflytande gegga.

  Blanda väl.

  Häll sedan i dressingen i skålen. Rör om. (Lite osäker på mängden olja)

  Nu är geggan för "blöt" så antingen kramar du ur geggan för hand eller så använder du en sked + sen sil och pressar ur överskottet ur geggan så att den blir lite torrare.

  Lägg sedan morots-/äppel-gegga på ett runt polarbröd (rågkaka) kanske en centimeter tjockt.

  Pommes frites ovanpå och på det några skivor av en god ost som heter Marsvinsholm (lagrad prästost, lagrad herrgård, kryddost, drabant, baron, Billinge eller vanlig hushållsost går också bra i den ordningen eller vad man nu gillar. Osten bör vara smakrik för att det skall fungera. ). Lägg ett polarbröd till ovanpå så att det blir två brödbitar med något gott emellan.

  Vill man ha på lite senap, tex fransk senap (Grey Poupon) på brödet så kan man göra det för lite extra sting i mackan. Smör brukar inte behövas.

Lämna en kommentar

Du kommenterar som gäst.