Ola Andersson blogg aka Taz_1999

Välkommen till Ola Anderssons/Taz_1999 personliga två-språkiga humorblogg. Det är här jag experimenterar med att skriva saker som borde vara roliga men vanligen misslyckas jag komplett och fullständigt med det. Kolla bara på den poänglösa avslutningen på denna mening!

Piratpartiet kommenterar Sverigedemokraterna i Almedalen 2013

Här är film nummer två i serien.

Rene Malmgren, Piratpartiet och Gustav Nipe, ordförande i Ung Pirat, samtalar om det tal som Jimmie Åkesson, partiledare för Sverigedemokraterna, just har framfört i Almedalen.

Man kan se talet hos SVT Play här:
http://www.svtplay.se/video/1309020/partiledartal-i-almedalen-jimmie-akesson-sd

Klicka på "Fortsätt, läs mer" knappen för att läsa resten av texten.

 

Denna film är inspelad i Almedalen, Visby, Gotland, måndag 2013-07-01.

All info om Almedalsveckan finns här:
http://www.almedalsveckan.info/

Intromusik:
Happy summer by Mr Oziro:
http://www.jamendo.com/en/track/589915/happy-summer
CC-BY-SA

Outromusik:
Happy Summer Days by Akashic Records
http://www.jamendo.com/en/list/a107407/happy-summer-days
CC-BY-NC-ND

Teknikaliteter för den intresserade:

Två kameror:
1. Canon EOS 5D, med Canon EF 24-70 mm, f/2,8 L USM (till höger om personerna, kamerans höger)
2. Canon EOS 7D, med Canon EF 100 mm, f/2.8 L Macro IS USM (till vänster om personerna)

Ljud:
Zoom Handy Recorder H4N på en gorillapod, fastsatt i bänken mellan personerna.
Plus en mygga inkopplad i kameran för att synka kamerans ljud med det separat inspelade: EM-016/MT384

Redigering:
Redigerat i iMovie '11.

Filmad och redigerad av Ola Andersson. Min blogg finns här:
http://alltommig.nu/
CC0-licens, utom musiken.

Vill du veta mera om Piratpartiet? Kolla på deras officiella sida, den är officiell:
http://www.piratpartiet.se/

Piratpartiet har en officiell Youtube-kanal här som också är officiell:
http://www.youtube.com/user/piratpartiet

Bli medlem i Piratpartiet här:
http://blipirat.nu/

 

Omnämnanden

Tänkte bygga en lista på omnämnanden som denna video har fått här.

2013-07-02 PiFS - Pirater i fritt samtal (en öppen facebookgrupp). (Mitt inlägg). 7 kommentarer just nu, 23 juli.

2013-07-02 Twitter: Mikke Svensson ‏@midmus

2013-07-06 Inlägg i forumtråd i forumet Fragbite "Äckligt av piratpartiet" (Se nr #32) från LoaT. (Notera även att EnRIz är Erik Einarson, ny sakpolitisk talesperson i utbildningsfrågor, twitter). Första inlägget i tråden är dock denna videoPiratpartiet kommenterar Moderaterna i Almedalen 2013.

2013-07-07 PiFS - Pirater i fritt samtal (en öppen Facebookgrupp). Anton Nordenfur startar en tråd om forumtråden på Fragbite ovan. 20 kommentarer just nu, 23 juli.

2013-07-07 Piratpartiet (öppen Facebookgrupp). Anton Nordenfur startar en tråd om forumtråden på fragbite. Partiledningen kommenterar och kallar Rene och Gustav för "random Pirater" och kritiserar oss tre för initiativet med videos eller snarare att skriva Piratpartiet kommenterar istället för Piratpartister kommenterar. Inget gott ord om filmerna sägs. Flera stycken passar på att ta avstånd från filmerna. 24 kommentarer nu, 23 juli.

2013-07-08 PiFS - Pirater i fritt samtal (en öppen Facebookgrupp). Mitt inlägg. Jag diskuterar de tre hitills publicerade filmerna, KD, SD, M och räknar lite på visningsstatistiken. Här rapporteras även när de fyra filmerna går över 10.000 visningar. 74 kommentarer just nu, 23 juli.

2013-07-15 Kommentar i blogginlägg från Anonym och från Rationalitetspartiet > Henrik Alexanderssons blogg "Ockupera allt! Avgå alla!" (flera gånger alltså)

2013-07-15 Piratpartiet diskuterar SD < Avpixlat

2013-07-16 Kommentar på Piratpartiets facebooksida från en Staffan Hellstrand.

2013-07-16 Flashback forumtråd "Piratpartiet: "Jimmie Åkesson är vår absoluta motpol" Almedalen 2013"

2013-07-16 Flashback forumtråd "Piratpartiet 2014" #282

2013-07-17 Blogginlägg "Minuspoäng till Piratpartiet - men jag stöder deras EU-kandidater" > Peter Harold (Värt att notera, i en kommentar på blogginlägget mrquispiam är alltså från Anton Nordenfur, ny sakpolitisk talesperson i framtidsfrågor, twitter). Lite senare samma dag skrev Peter Harold ett nytt inlägg föranlett av denna video "Vänj er vid åtta nyanser av socialdemokrati… …för vi liberaler är uppenbarligen värdelösa på att samarbeta."

2013-07-17 Twitter: Mikke Svensson ‏@midmus

2013-07-21 Twitter: Student ‏@AlexiCornita

2014-05-11 Facebook Piratpartiets (officiella gruppen). Filmen får först en liten hyllning, sedan blir den och alla inblandade totalt sågade. Med gilladen på det från personer i partiledningen och styrelsen och talespersoner. Nice... Muppets. Faktiskt så blev jag lite förbannad och skrev om saken på min egen vägg, som kan läsas här:

För den som funderar på att engagera sig i Piratpartiet så vill jag absolut i starkast möjliga ordalag avråda från det! Alltså det är roligare att förvara häftstift i kalsongerna och åka mountainbike på en åker. På tvären.

Senaste exemplet är denna diskussion där aktivisters hårda och skickliga arbete (mitt eget faktiskt) först beröms, men sen kritiseras det och dissas stenhårt på ett sätt där man anser att det vore bättre om det aldrig gjorts. Dessutom, och detta är helt sjukt, dessa hårda ord gillas av styrelsemedlemmar och även av sakpolitiska talespersoner?! WTF?! 

Kul att se hur skrämmande dålig och inkonsekvent argumentationen är, men det är sammantaget rätt sorgligt att se. 

Videofilmerna som kritiseras som jag gjort har alltså fått 12000 visningar, det är rekord i PP's historia! De är ca 10 minuter långa och det är första gången det gjorts något med dubbelkameraredigering och de tog endast 19 timmar att göra. Om en gubbe skall stå i en valstuga och ha säg hälften så många konverstioner, alltså 6000 10 min konversationer, så får den stå där i 1000 timmar! 19 timmar vs 1000 timmar. Ja, det var ju verkligen jättedåligt och jättekorkat att göra dem. Absolut…

Mera som sägs: att det är fel att vara arrogant, medelålders OCH man. Va?! Man får heller inte anse sig ha rätt. Ok, men du då?! En video i vilken SD dissas, dissas i sin tur för att det är under partiets värdighet att dissa andra. Ok. Två saker, nä tre saker… Jasså, är det så i politiken? Sen när då?! Dessutom är inte det tekniskt sett att ta SD i försvar? Att dissa att SD blir dissade? Hmmmmm…. Tillika, på vilket sätt är det under värdigheten? Med tanke på att partiledaren kallar Federley för skitstövel, Bildt något liknande och kallar sina egna manliga medlemmar för sexister och dessutom tycker de har för lite "balls" och som pratar om sina bröst hela tiden. Ok… Jag förstår… 

#käften #avgå

Piratpartiet - Partiet som är fullt med vinnarskallar… 

Haha!

https://www.facebook.com/groups/Piratpartiet/permalink/10152195531279102/

Därefter kom det flera inlägg i tråden.

2014-05-19 De fyra filmerna varav denna film är en av dem, har passerat 13000 visningar totalt. Skryter om saken på min egen vägg på Facebook.

 

Betygsätt blogginlägg:
Piratpartiet kommenterar Moderaterna i Almedalen 2...
Piratpartiet kommenterar Kristdemokraterna i Almed...

Relaterade inlägg