Ola Andersson blogg aka Taz_1999

Välkommen till Ola Anderssons/Taz_1999 personliga två-språkiga humorblogg. Det är här jag experimenterar med att skriva saker som borde vara roliga men vanligen misslyckas jag komplett och fullständigt med det. Kolla bara på den poänglösa avslutningen på denna mening!

Välkommen till EUKon 2013 Piratpartiets och Ung Pirats EU-konferens

Ännu en film som just är publicerad!

Videolänk till Youtube med mera information.

Denna gång inbjudan till EU-konferens arrangerad av Ung Pirat och Piratpartiet. Det är jag och Gustav Nipe som gjort den. 

Produktionsmässigt var det en katastrof av dålig planering och det var rena mardrömmen att få till denna video. Den publicerade versionen är fjärde renderingskörningen... :( 


Så här gjorde jag fel: Jag spelade in en massa klipp med kameran och en ljudinspelare och hade en mygga inkopplad i kameran. Den ger OK ljud men inte bra. Så när videon var färdigklippt med många snabba klipp, så hade jag ett dussin filmfiler med OK ljud och ett dussin ljudfiler med bra ljud. Men så började jag plocka ihop filmen från dessa filmfiler och ibland så stängde jag av ljudinspelaren före kameran. Sedan råkade jag förstås använda ett par av de videoklipp som inte hade motsvarande ljudinspelning. Så då hade jag mono från slipsmic som jag fick konvertera till stereo på ett par ställen. Det var det ena felet.

Det andra är att jag hade en jättejobbig produktionsprocess där jag redigerade filmen klart i iMovie, renderade den. Sedan plockade jag in den resulterande ljudfilen som ju finns i filmen och hade den som originalspår. Sedan började jag leta igenom ett dussin ljudfiler efter VAR man sade en viss sak och kopierade och klistra in till ett nytt bättre ljudspår. Det var många tagningar av samma ordföljder så jag fick lyssna noga om och om igen för att hitta den jag använt. Det tog lätt åtta timmar. För tre minuter film... När det var klart, lade jag det som ljudspår i iMovie och tysta alla andra ljudspår i de separata klippen, och renderade igen. Det är det som är resultatet på Youtube och det stör mig att jag lät en liten miss glida igenom. Ett "2014" som Gustav säger hörs inte... det är ett hål i ljudspåret där. Liten miss. Men det tar två timmar till att laga det. 

Hur man gör detta i Audacity:

Ha en stereo kanal längst upp med originalljudet från renderade videon. Skapa två stereokanaler till för intromusik och outromusik. Sedan behöver du en kanal för ihopmixat tal och en kanal för timeshift. Detta är helt vanliga kanaler men jag kallar dem så. Det är det som är tricket. Timeshiftverktyget funkar på hela kanalen, inte bara markeringen. Så när man i timeshiftkanalen har funnit exakt var ljudet är i sync (fippla med förstoring, markeringar, trimma bort lite i taget osv osv), så markerar man kanalen för mixat ljud och timeshiftkanalen och säger åt Audacity att "Mixa och rendera". Då addas ljudet från timeshiftkanalen ihop med ljudet i talkanalen. Skapa en ny stereokanal som är din nya timeshiftkanal och tag leta reda på nästa ljudklipp. Det är ett 30-tal klipp utspridda i 12 filer så du kanske förstår vilken tid detta tog och hur pilligt det var...

Som sagt, katastrof produktionsmässigt...

Omnämnanden

2013-09-16 --:-- Ung Pirat - Inbjudan till EUkon13

2013-09-16 --:-- Nipe.me Gustav Nipes blogg - Inbjudan till höstens viktigaste event

2013-09-16 09:36 Facebook Ung Pirats sida

2013-09-16 09:57 Facebook Ung Pirats grupp

2013-09-16 10:05 Facebook Piratpartiets sida (tror det är Gustav Nipe som skapat inlägget)

2013-09-16 13:51 Facebook Piratpartiets grupp (Anton Nordenfur skapar ett inlägg)

2013-09-16 12:52 Reddit, subredditen Svensk Politik: Inbjudan: Välkommen till EUKon 2013 - Piratpartiets och Ung Pirats EU-konferens för att diskutera EU-politik (video)

2013-09-17 01:09 Facebook eventet för EUKon. (Jag lade in den).

2013-09-17 16:28 Piratpartiet.se Nyhetsbrev 130917, Anna Troberg skriver ett nyhetsbrev, nämner konferensen, länkar till ett inlägg i ledningens blogg och tar INTE med länken till denna video. Vad i helvete liksom...

2013-09-17 17:22 Christian Engström, MEP, (PP) tar med den i ett blogginlägg: "Välkommen till Piratpartiets EU-konvent 12 oktober 2013"

2013-09-18 00:50 Amelia Andersdotters, MEP, (PP), tar med den i ett inlägg på sin vägg på facebook.

2013-09-18 09:00 Pirate Times, Anton Nordenfur (som sitter i styrelsen för PP) skriver en artikel på engelska och tar med videon då han berättar om konferensen "Swedish Pirate Party plans convention to prepare for EU elections"

Betygsätt blogginlägg:
Idag gästbloggar jag på Tantrabloggen
Nej till Big Brother Obama - Inbjudan till demonst...

Relaterade inlägg