Olas humorblogg (med lite politik)

Välkommen till Ola Anderssons/Taz_1999 personliga två-språkiga humorblogg. Men tyvärr är den inte kul, på något av språken. Ledsen för det. Jag har dock en bra ide på att lösa det problemet, genom att lära mig mera. Ett tredje språk alltså: Eskimåiska. Hrurfru ghuujik illloooik. Hahaha!

Söker du insiktsfulla, genomtänkta och väl underbyggda kommentarer på världens skick, livet i allmänhet och människans framtid? Jösses vad du hamnat fel i så fall.

Don't be evil...

Betygsätt blogginlägg:
1707 Träffar
0 Kommentarer

En av de roligaste sakerna jag läst på Text-TV, Julkorven!

I gömslena på hårddisken har jag denna lilla juvel från Text-TV (2005-01-08) som jag fotograferat av:

En 41-årig man från Gävle åkte till Stockholm för att praktisera sin något udda hobby - att stoppa sin penis i okända människors brevinkast.
– Kom och titta och lukta på en julkorv, ropade han och langade ner drulen hos ett par i centrala Stockholm. Mannen greps och åtalas på måndag, skriver Aftonbladet.

Det är av de roligaste sakerna jag läst på Text-tv. Någonsin. :)

En annan kul från Text-TV är denna (tidigare inlägg)

Roligaste nyheterna någonsin!

 

Uppdatering: 2013-07-16. Haha, ett till "geni" är ute och gör samma sak! :)

Taggad i:
Betygsätt blogginlägg:
3090 Träffar
0 Kommentarer

Nu känner jag mig gammal, så så gammal....

Zinclair ZX Spectrum fyller 30 år idag! Läs mera på BoingBoing: ZX Spectrum is 30.

Denna lilla mojäng förändrade dock livet för mig 1982 (jag lärde mig tex att lösa problem genom att dela upp dem i mindre och mindre delar) och detta inköp ledde senare till att jag råkade avlägsna mig från datingpoolen. Så kan det gå... 

Hur undrar du? Genom mitt nyväckta intresse för datorer i ung ålder så råkade jag helt utan egen förskyllan välja yrket "professionell datornörd" senare i livet. Det yrket kommer absolut sist på en lista över 100 attraktiva egenskaper som en partner kan eller bör ha.

Nr 99 är att vara en person som avslutar saker riktigt riktigt fort om du förstår vad jag menar och 98 är att ligga i koma och 97 är att bo i kloakerna. Alla tre har större chanser än datornördar på datingmarknaden.

Jag är inte ett dugg bitter eller så... Jag är inte bitter säger jag! 

Så tack så dj-la mycket Mr Sinclair! You suck!

(Image: Sinclair ZX Spectrum 48k, a Creative Commons Attribution Share-Alike (2.0) image from quenerapu's photostream)

Taggad i:
Betygsätt blogginlägg:
2182 Träffar
0 Kommentarer

Roligaste nyheterna någonsin!

Picture of my text TVDet här fick mig verkligen att garva. Jag flippade igenom min TextTV och jag stötte på den här nyheten. Det står ungefär: En av Stockholm universitets institutioner har idag fått en ny styrelse. Rektor har sparkat hela föregående styrelsen för att de misslyckats med att skapa en plan för att lösa institutionens ekonomiska problem. Här är den roliga delen - vilken institution är det fråga om?

Betygsätt blogginlägg:
Fortsätt läs mer
6119 Träffar
0 Kommentarer

En affär med bara lakrits, tack tack tack!

En flicka som håller i en hjärt-formad kudde mot kinden.Man borde verkligen ta sig tid att njuta av livet mera, på det hela taget så har du det inte speciellt dåligt, eller hur? Åtminstone inte om man jämför med andra sorgliga stackare?

Lämnar vi denna fantastiska slutsats därhän så vill jag istället dels ge dig ett tips på hur du kan bli lycklig person och dels berätta meningen med livet: Det är att äta mera lakrits! Livet är verkligen alldeles för kort för att inte proppa fejan full med det varje dag...

 

Betygsätt blogginlägg:
Fortsätt läs mer
7482 Träffar
0 Kommentarer

Söta underbara gulliga pengar - hur mycket älskar jag dig?

En lycklig man med en solfjäder med pengar i handenLåt mig räkna sätten...

Idag är jag hemskt glad att kunna berätta att universum har gjort överraskande  helomvändning gällande hela straff-belönings-systemet och det har också gjort klart för mig på ett mycket konkret sätt hur hårt arbete hänger ihop med att få pengar.

Vanligen så behöver jag arbeta hårt med saker som är förnedrande, meningslösa, tråkiga och som även är av högeligen diskutabel moral. Samhället i stort och kvinnor speciellt betraktar dessutom män med mitt yrke med oblida ögon. Oftast får jag någon form av belöning för mitt arbete, men som livet slumpar sig för mig så är denna belöning aldrig i paritet med den frånstötande naturen i mitt arbete. 

Faktiskt har jag förut kommit fram till att detta beror på att jag i ett tidigare liv måste ha varit en hemsk person, eller kanske flera tidigare liv... Förmodligen 1000-tals med tidigare liv och denna gång så skall jag verkligen få mitt straff. Så jag arbetar med datorer...

Betygsätt blogginlägg:
Fortsätt läs mer
5556 Träffar
0 Kommentarer

En Öls Ola

Jag, väldans lycklig med en öl i näven.Jag har många intressanta defekter, men en av de intressantaste är min oförmåga att tåla sprit. Det har mest att göra med att jag inte drack någon alkohol förräns ungefär för 10 år sedan då jag nådde den mogna åldern av ungefär 30 och började fatta några riktigt dumma beslut. I förbigående bevisade jag på så vis att ålder verkligen inte har något att göra med hur mogen man är. Se på mig till exempel, jag är ungefär 40 och är minst lika mogen som vemsomhelst. Som är ungefär 12 år eller yngre...

Betygsätt blogginlägg:
Fortsätt läs mer
5536 Träffar
0 Kommentarer

Inte alls kaffeberoende! Titta! 81%, inte hundra!

Business man drunking a whole pot of coffe by pouring it straight down his throat

Så kanske jag dricker mycket kaffe, ungefär 86 espresso om dagen, men allvarligt, det gör mig väl inte beroende av kaffe?!

Visserligen så händer det ungefär varannan timme att jag helt tappar lusten att leva, en tom kaffekopp i ena handen, metallgaffel i den andra och jag tittar längtande på de små hålen i närmaste elurtag, men vad spelar det för roll? Jag är säker på att det händer alla! Då och då. Ibland. Ett par stycken espressos till fixar det där på direkten!

Betygsätt blogginlägg:
Fortsätt läs mer
5954 Träffar
0 Kommentarer

Mitt sinne för humor är inte så snällt

Me in front of Varberg fortress, in Sweden, looking like a dork.Det var en vacker dag att gå och fika vid det gamla slottet på deras terass som har utsikt över havet. Där var vi allihopa, min faster, min syster, hennes make och alla barnen, tonårsdottern, tonårssonen och det nyaste tillskottet, Emil, som var ungefär sex år gammal då. Terassen är en av de mer turisttäta platserna i kuststaden Varberg där min faster bor, även om kaffet där är så dåligt det borde användas för någon form av rengöring istället för att drickas.

Betygsätt blogginlägg:
Fortsätt läs mer
4618 Träffar
0 Kommentarer

Min nyckel till sann lycka

En nyckel i en dörr - utanför dörren ser man havet en vacker dag. Ibland när jag pratar med mig själv frågar jag mig: "Du är inte bara en av de tokigaste människorna i västra hemisfären, du är även en av de mest unikt kreativa. Vad, om något, skulle en person som du anse vara nyckeln till sann lycka?"

Jag svarar alltid detta: "Min enkla dröm är att arbeta hårt och leva ett långt liv som gör mig snuskigt rik, för det är nyckeln till sann lycka."

– "Pengar och arbete är nyckeln till sann lycka?", svarar jag skeptiskt.

Betygsätt blogginlägg:
Fortsätt läs mer
4968 Träffar
0 Kommentarer