Olas humorblogg (med lite politik)

Välkommen till Ola Anderssons/Taz_1999 personliga två-språkiga humorblogg. Men tyvärr är den inte kul, på något av språken. Ledsen för det. Jag har dock en bra ide på att lösa det problemet, genom att lära mig mera. Ett tredje språk alltså: Eskimåiska. Hrurfru ghuujik illloooik. Hahaha!

Grejer som inte platsar i övriga kategorier.

 

Presenter är kul! Här är en jag gjort

meducinladan filt 500x375

Jag gillade att göra presenter förut. Då jag städade lite foton från 2002 så hittade jag bilder av en sådan jag gjort. Dels en skojig meducinlåda (det stavas så) och dels en skojig - Kom och hälsa på mig i Stockholm-resväska.

Lade över bilderna i iPaden och visade dem för lite människor på den lokala puben och vanligaste kommentaren var:

–"Det här är damernas! Ut! Pervo!"

Näst vanligast var att det var en bra present! En annan bra kommentar var från en tjej som sade att nu skall hon och jag vara tillsammans istället. Det var roligt! Hennes pojkvän tyckte inte det var fullt så roligt. Han blev sur.

Presenten består av två delar, en liten "Meducin-lådaoch en "Hälsa på Ola i Stockholm-resväska". 

Klicka på "Fortsätt läs mer..."-knappen nedanför till höger för att läsa resten.

Betygsätt blogginlägg:
Fortsätt läs mer
4509 Träffar
0 Kommentarer

Ny presentationstext på bloggen

Idag ledsnade jag på den nuvarande presentationstexten på förstasidan för bloggen och bytte ut den. Är den nya bättre, sämre eller är det som att välja mellan pest och kolera?

Den gamla:

Välkommen till Ola Anderssons/Taz_1999 personliga två-språkiga humorblogg som inte är ett dugg djävla rolig.

Same in english: Welcome to the stop alien abductions by eating lots and lots of cheesecake-blog (this will eventually make us to heavy for their tractor beams you know). Also, hit the "English" menu above to read this crap in english. But you would be better off storing thumbtacks in your shorts.

Den nya:

Välkommen till Ola Anderssons/Taz_1999 personliga två-språkiga humorblogg. Men tyvärr är den inte kul, på något av språken. Ledsen för det. Jag har dock en bra ide på att lösa det problemet, genom att lära mig mera. Ett tredje språk alltså: Eskimåiska. Hrurfru ghuujik illloooik. Hahaha!

Same in english: Welcome to the "Less than useless gardeners blog - for the people who just have to look at a plant to suck the life right out of it". Hit the "English" menu above to read about different techniques for not looking directly at the plant you are tending.

Vad tycks?

Betygsätt blogginlägg:
2707 Träffar
0 Kommentarer

2011 glömmer vi, 2012 kommer att bli kanon!

Det kommande året 2011 tror jag kommer att bli ett bra år, för 2011 kan vi vara överens om borde lämnats tillbaka till tillverkaren.

Mina ambitioner för det kommande året är precis som vanligt höga. En av sakerna jag hoppas göra är faktiskt att blogga mera, fotografera mera och göra små videos mera och publicera allting här. Under 2011 så skrev jag bara två inlägg i denna blogg (när min bil stals), resten av året, ingenting.

Betygsätt blogginlägg:
Fortsätt läs mer
2121 Träffar
0 Kommentarer

Karta över Espresso House i Stockholm

Espresso House LogoJag tillbringar mycket tid på caféer, speciellt Espresso House. På sommaren så har de en underbar Frapino gjord på iskall vanilj-mjölk, två espresso och chokladsås. Denna dryck har magiska egenskaper förutom att den är jättegod. Med den kan du vara tokigt koncentrerad, förstå komplicerade formler som sträcker sig över fyra sidor, gå ner i vikt genom ren viljekraft på minuter, läsa och förstå Kinesiska skrivtecken, vara oemotståndlig för både män och kvinnor, höra andra människors tankar och dividera med noll. Precis som Chuck Norris. Om du dricker tillräckligt många förstås, ungefär 12 på en dag borde räcka.

Av någon konstig anledning så finns det ingen karta på deras lista över Espresso House coffe shops i Sverige, så jag, som egentligen har 10.000 bättre saker att göra, gjorde en karta över Espresso House i Stockholm. Det är ett sätt att tillbringa Alla hjärtans dag antar jag...

Något i kartan kan förstås vara fel, jag lade till några småsaker som fattades och lägg märke till att Espresso House inte haft något med denna karta att göra. Nästan precis all info kommer från deras sida.

Klicka på "Läs mera" knappen för att se kartan över Espresso House i Stockholm.

Betygsätt blogginlägg:
Fortsätt läs mer
4393 Träffar
0 Kommentarer

En spindels bästa vän är Nina

Spiderweb repaired with red sewing thread.

Du har förmodligen aldrig hört uttrycket Spidelns bästa vän är kvinnan.? Det beror förmodligen på att jag hittade på det alldeles nyss. Det beror även på att kvinnor i regel föredrar alla spindlar krossade under platta stenar stora som bilar. Lustigt nog så vägrar dock kvinnor att göra krossandet själva, av något skäl jag gissar har att göra med antingen biologi eller evolution. Det är vad män är till för.

Men naturen har istället för att ge kvinnor förmågan att ha ihjäl spindlar själva, givit dem något långt mera användbart. Blicken. Kvinnor kan få män att göra i stort sett vadsomhelst genom att stampa med foten peka och ge mannen i hennes liv Blicken. Vi är helt hjälplösa mot den.

Betygsätt blogginlägg:
Fortsätt läs mer
3702 Träffar
0 Kommentarer

Internet, det är fyllt med roliga människor

Laughing Monks made of clayEn massa människor ser på världen och blir verkligen deprimerade, men jag är inte en av dem. Det är enkelt - Man måste välja att strunta i allting som har potential att göra en upprörd eller ledsen, och bara se de goda handlingar och den tokiga underbara rena och skära knäppgökigheten hos kompletta främlingar.

Som bortser från sin egen olycka och sammanstrålar i templet för att dyrka värdelöst skräp (Amazon) och offrar lite av sin dyrbara tid avsatt för tillbedjan för att skriva hysteriskt roliga recensioner av dumma produkter, bara för att få kompletta främlingar, som de inte känner eller någonsin kommer att träffa, att skratta så mycket att de sölar ner byxorna. Om detta inte är ett exempel på omsorg om sina medmänniskor i praktiken, så har jag ingen aning om vad det är.

Gud välsigne dem! :)

Klicka på länken för att läsa mer av det kuliga!

Betygsätt blogginlägg:
Fortsätt läs mer
4434 Träffar
0 Kommentarer

IKEA reklamfilm, Julgranen, 1999 - min favorit

Ikea ad christmas tree 1999Vad jag gillar med denna IKEA reklamfilm är två saker:

1. Tjejen – Sättet hon tittar upp på sin pojkvän på ett verkligen förstående sätt, är otroligt bra. Så mycket sägs bara med en blick.

2. Killen – Han jobbar stenhårt på att göra henne glad genom att fixa saker och i slutet lyckas han och gör henne glad. Att se en kille lyckas med den ambitionen är hjärtevärmande och inspirerande. 

Klicka på "Läs mer" för att se videon.

 

 

Betygsätt blogginlägg:
Fortsätt läs mer
4176 Träffar
0 Kommentarer

Trafik-tunne monstret

Barrel Monster by Joseph CarnevaleIbland så gör kreativa personer väldigt coola saker på ett sätt som inte är direkt lagligt om vi säger så. Då kan man tycka att de som styr och ställer i världen kunde låta sådana gärningar gå dem förbi obemärkta. Men tyvärr är inte det fallet. 

Joseph Carnevale, 21 år, från staden Raleigh i North Carolina bestämde sig en dag att införskaffa (tekniskt sett stjäla) ett par trafik-tunnor från ett vägbygge. Han använde dem för att göra denna mycket intressanta skulptur som fick smeknamnet "Barrel Monster" (Trafik-tunne monstret). Han gjorde detta genom att ta isär (tekniskt sett förstöra) trafiktunnorna och måla och sätta ihop dem igen för att skapa Trafik-tunne monstret. 

Han placerade det tre meter höga monstret tillbaka vid vägbygget. Monstret har verkligen hjälpt till att sakta ner trafiken och på så sätt gjort det säkrare för de som arbetar där.

Då dyker polisen upp, ser vandalism, förstör Trafik-tunne monstret (tekniskt sett säkrar bevisen) och annhåller Joseph Carnevale.

Mera länkar och en större bild om du klickar på "Läs mer"-knappen.

Betygsätt blogginlägg:
Fortsätt läs mer
4297 Träffar
0 Kommentarer

Wall-E är kul!

Liten Wall-E robot på biljarbord. Nummer 9-boll framför honom. Jag hade kul under julhelgen. En av de tema-presenter jag gav bort till min kära systers kära dotter (12 år) var ett komplett animations-kit. Det bestod av en digital kamera (Samsung 860), två kläm-lampor, speciella dags-ljus glödlampor, mini-stativ, en Wall-E figur och lite andra grejer.

Med det och lite fantasi och kreativitet gjorde vi tre filmer med Wall-E i huvudrollen. De kunde vara lite bättre, men hallå, de är ganska bra för en 12-åring och en mental 12-åring.

Klicka på "Läs mera"-länken för att se dem!

 

Betygsätt blogginlägg:
Fortsätt läs mer
4762 Träffar
0 Kommentarer

Jag firar något idag

Redhead young girl, dressed in bathrobe, making pancakes– Njuter du av singellivet?
– Visst, vem skulle inte det?
– Så, hur länge har du vari fågelfri?
– Några månader.
– Exakt hur många?
– Nåväl om du måste veta... (räknar på fingrarna). En... Två...
(Avbryter) – Tolv?
– Euhm, ja. Idag faktiskt.
– 12? Du har varit singel i 12 månader, det är ju ett år! Är du någon sorts religiös nöt? Har du tagit en ed om att vara kysk?
– Jag är inte religös.... Skål!
– Så bara ett nöt då?
– Självklart är jag inte EN nöt. Närmare ett helt varuhus fullt med nötter.
– Men herregud, hur gick det här till? Gillar du inte flickor eller vad?
– Jag älskar flickor, mycket!! Jag vet allt om flickor.
– Så, du kan inte hitta en bra en?

Betygsätt blogginlägg:
Fortsätt läs mer
4324 Träffar
0 Kommentarer