trophy 3459761 1280

En annan ide jag lurat på sedan 2012 eller så är att göra en intressant kampanj för att sätta fokus på korruptionen av politikerskrået och den otillbörliga påverkan som stora organisationer, stora företag, aktivister inom myndigheter och intressegrupper har på hur vår offentliga sektor fungerar.

Iden är att göra en fullt fungerande webshop med produkter man kan köpa, som består av tjänster som politiker kan göra dig där betalningen är tjänster du kan göra för dem. 

Produkterna kan vara saker som "rätt" resultat från en utredning, bifall på en motion i riksdagen, rätt beslut på ett bygglov, utförsäljning av en offentligt ägd egendom till underpris, underskrift på en debattartikel i en större dagstidning, platser i riksdagens kommitteer, pressmeddelande på regeringens webbsite osv osv. Betalningen är partibidrag, kampanjbidrag för omval, skrytlägenheter i stockholms city man kan bo i osv osv.

Till iden hör även en video, som påminner som en grej som Henrik Shyffert gjorde för ett antal år sedan, där han spexade runt som utsänd från Svenskt näringsliv och skulle "förklara" saker på dålig svengelska: Full like a kastrull, Packed on the job.

Här är iden:

Kampanjide-Lobbyshoppen.pdf (2,9 MB, PDF)