Hikashop package 1081709 960

Period: 2012-12-03 

Teknik: FileMaker Pro, MySQL, XML, PacSoft, Unifaun Online Connect, mail.

Samma webshop-projekt som tidigare där administrationssystemet var byggt i FileMaker så lade jag till funktionen att skriva ut Postnords fraktsedlar via tjänsten PacSoft ( https://www.postnord.se/vara-losningar/supply-chain-och-logistik/digitala-logistiklosningar/pacsoft-online ).

När ordern packas klickar packaren på en knapp och namn, adress hämtas av FileMaker direkt från MySQL-tabellerna som driver webbshoppen, vikt beräknas utifrån orderinnehåll och Filemaker skapar en XML-fil på en viss plats enligt PacSoft Standard ( http://www.pacsoftonline.se/ufoweb/frame/po_SE_/public/SUP/PO/Help/PO-119-index_se_se.html ).

Den laddas upp av ett klientprogram i datorn till PostNords server där den kontrolleras, tilldelas ett kollinummer och detta kollinummer importeras tillbaka administrationssystemet byggt i FileMaker.

Etiketten skrivs ut.

 zebra gk420d 3

När detta sker så skickas även ett mail till kunden med kollinumret och var denne kan spåra sitt paket.

Detta kollinummer läggs även till på den blankett som skall medfölja inlämningen av paketen till PostNord där antal och totalvikt skall summeras. När man packat dagens paket och lagt dem i lådor skriver man ut denna lapp med totalsummor i vikt, plus antal i de olika viktklasserna, klart lämna in på Postnord.