still 250x147Egentligen var denna film klar i en version någon vecka efter demonstrationen. Men jag gillade den inte riktigt. Skickade runt länken inom Piratpartiet, men ingen verkade bli speciellt intresserad av den. Men nu har jag verkligen visat dem, då den ligger på Vimeo! Den kommer att få en fantastiskt stor publik nu!

Som det står i den intressanta boken "The DV Rebel's Guide" så delar filmer en egenskap med målningar. Ingen av dem blir egentligen klara, man bara slutar arbeta på dem. Jag tyckte inte min version av filmen blev bra då det var för mycket upprepningar av klipp, för mycket slow motion och sådant. Vilket är nödlösningar för att täcka upp att jag inte hade 29 minuter med video för de 29 minuter med tal jag hade. Jag fick nämligen för mig mig att göra en film av HELA demonstrationen, vilket jag inte tänkte eller planerade för när jag filmade. Så för att göra klar den, så petade jag in lite flera foton tagna av Christian Engström och ett flygblad som PP delade ut och några texter från bloggarna från Anna Troberg och Christian och kallade det hela för ett mästerverk. För det är ju också en "look".

Sedan slutade jag arbeta på filmen och lade upp den på Vimeo. Min första video på Vimeo faktiskt! 

Klicka på "Fortsätt läs mer..."-knappen nedanför till höger för att läsa resten.

Sedan mailade jag länken till tre EU-parlamentariker (Micke Gustafsson V, Carl Schlyter MP, Christian Engström PP), en partiledare (Anna Troberg), till Occupy Stockholm, och förstås till arrangörerna av demonstrationen (Adam Ådi Almén och Marcus Dubstep Undin) och lade in en länk i facebookeventet också.

Mitt hårda arbete på ungefär tre dagar i att filma och klippa ihop filmen har därmed gett resultat. Nu har den funnits på Vimeo ett dygn eller så och nått sin publik för den har setts av, få se nu...kollar lite snabbt på Vimeo... Nio personer?! Hmmm...

Jo, om någon känner flickan med röda håret och röda jackan... Hon med energin... Hon som verkligen sticker ut i en folksamling. Bokstavligen. Så berätta att jag gärna vill köpa ett hus till henne. Eh, jag menar att det vore verkligen olämpligt att säga det, så gör inte det. Vad jag menar är att jag är ledsen att jag zoomade in så mycket och hoppas att ingen tar illa upp. Men det blev rätt snyggt, röd jacka, grön Anonymous-flagga och så STOP ACTA-skylten i svart och rött. (Kolla första sekunderna, vid 5:05 och de sista 10 ungefär).

Kolla även på energin hos demonstranterna! När de hoppar och resten av filmen när de protesterar mot något vansinnigt våra mutkolvar till folkvalda försöker få igenom. De har lagt tid på att delta i detta, gjort skyltar, skaffat masker, många har åkt långt också. Det finns verkligen ett stort missnöje med ACTA. Kanske hos få människor men de är å andra sidan riktigt arga över att ACTA ens existerar. Jag hoppas detta motstånd håller i sig tills den dag ACTA och liknande förslag till lagar inte ens kommer förbi idestadiet då de är politiskt omöjliga. Man kan hoppas eller hur? 

Tack till alla talare och alla som deltog!

 

Uppdatering 2012-05-23: Idag så fick videon 100 tittare, efter att jag tipsat om den på min egen facebook, reddit, piratpartiets forum, twitter. Tror att reddit gav flest tittare.

100 visningar

Uppdatering 2012-06-09: Idag är det nya ACTA-demonstrationer över hela världen, vilket har märkts på många ställen i bloggosfären. Av de mail jag skickade enligt ovan med länken till videon så har endast Christian Engström PP och Micke Svensson V, svarat med ett tack. Även Marcus Dubstep Undin svarade med ett tack på facebook. Därför var det lite kul att idag se att även ACTA-bloggen hade med en länk till videon i detta inlägg: ACTA-bloggen » Omfattande demonstrationer mot ACTA i morgon 149 gånger har videon spelats tom idag.

Uppdatering 2012-12-09:  Detta är texten som rullar i botten: 

• Göra det staffbart att använda VPN och andra anonymitetstjänster.
• Ger IP-lobbyn möjlighet att tvinga staten att genomföra propagandakampanjer å deras vägnar.
• Ger IP-lobbyn möjlighet att tvinga internetleverantörer att blockera sidor de tycker går emot deras intressen.
• Ger IP-lobbyn möjlighet att tvinga internetleverantörer att stänga av internet för användare de anklagar för brott mot upphovsrättslagen.
• Ger IP-lobbyn möjlighet att stämma internetleverantörer för brott deras kunder anklagas för.
• Ger IP-lobbyn möjlighet att beställa husrannsakan och personuppgifter av individer utan att gå genom en domstol.
• Ger tullen rätt att söka igenom ditt bagage efter piratkopierat material, tex musik på din dator, Mp3-spelare eller telefon.

Uppdatering 2012-12-09: Här är ett par länkar som har med denna demo att göra: http://www.litekul.se/sveriges-acta-demonstration-i-bilder/ och Christian Engströms bilder från demon: https://picasaweb.google.com/christian.engstrom.pirat/ACTADemonstrationStockholm