Barrel Monster by Joseph CarnevaleIbland så gör kreativa personer väldigt coola saker på ett sätt som inte är direkt lagligt om vi säger så. Då kan man tycka att de som styr och ställer i världen kunde låta sådana gärningar gå dem förbi obemärkta. Men tyvärr är inte det fallet. 

Joseph Carnevale, 21 år, från staden Raleigh i North Carolina bestämde sig en dag att införskaffa (tekniskt sett stjäla) ett par trafik-tunnor från ett vägbygge. Han använde dem för att göra denna mycket intressanta skulptur som fick smeknamnet "Barrel Monster" (Trafik-tunne monstret). Han gjorde detta genom att ta isär (tekniskt sett förstöra) trafiktunnorna och måla och sätta ihop dem igen för att skapa Trafik-tunne monstret. 

Han placerade det tre meter höga monstret tillbaka vid vägbygget. Monstret har verkligen hjälpt till att sakta ner trafiken och på så sätt gjort det säkrare för de som arbetar där.

Då dyker polisen upp, ser vandalism, förstör Trafik-tunne monstret (tekniskt sett säkrar bevisen) och annhåller Joseph Carnevale.

Mera länkar och en större bild om du klickar på "Läs mer"-knappen.

En massa människor vill se att detta fall släpps helt, jag är en av dem. Det finns tom en Facebook Facebook -grupp som heter  Don't Charge Joseph Carnevale När jag gick med idag så fanns det 6529 medlemmar! 

Även byggfirman vill inte se att fallet läggs ner. De vill tom att han skall göra en ny likadan skulptur att ersätta den som Polisen tog.

Men Polisen framhärdar och kommer att åtala honom för vandalism (tekniskt sett bete sig som idioter).

Länkar

The smoking gun - Barrel Monster bust

MSNBC - Barrel "monster" get N.C. student arrested

Google sökning efter "Barrel Monster" (mycket omkrivet)

Update: Detta kan vara hans webbsite: http://nopromiseofsafety.com/ 

Större bild

Klicka på den!

Barrel Monster

Bild: Olika siter har angett olika fotografer eller källor till bilden, men alla använder samma bild. Men eftersom det är en bild av ett konstverk så är det Joseph Carnevale, skaparen av det som borde tillskrivas fotot. Om detta är fel, var snäll och kontakta mig.