Att vara prylbög med någon sorts fetish för verktyg är verkligen kul! Jag föreställer mig att det jag upplever i verktygsaffären är ungefär samma sak som kvinnor upplever i skoaffärer. Förutom då att man konstant får frågan om vad i hela friden man skall ha alla prylar till man köper? Och varför spenderar du dina surt förvärvade pengar på dem? Är det ingen längre som vet att den med mest prylar när man dör vinner?

Jag tror att den absolut största anledningen till att kvinnor köper fler och fler skor måste vara att de hör röster? I affären hör de skorna tala till dem och de säger saker som: – Ta med mig hem, rädda mig, de andra skorna är elaka mot mig! Dessutom får jag dig att se minst 10 kg lättare ut!

På samma sätt är det med män och sådana där mansfällor som byggmarknader och prylaffärer... Vi hör också röster och de säger tokiga grejer som: – Ta med mig hem så kan vi fixa grejer, tillsammans, bara du och jag Alfred i snickarboa. Rösten kallar oss alltid för Alfred, som drängen i sagorna om Emil i Lönneberga. Rösten fortsätter: – Dessutom så kommer du se rasande kompetent och vacker och sexig ut med en domkraft nochalant slängd över axeln och ett vattenpass bakom örat och en sladdlös borrmaskin i byxfickan. Kvinnorna har inte en chans att motstå dig då!

Ungefär så där låter min röst. Så i år har jag spenderat tusentals kronor på Viktiga Bra-Att-Ha Grejer från olika mansfällor.

Vilket inte alls är lika illa som att köpa skor för lika mycket. Uppenbarligen! Försök liksom att borra ett hål i en betongvägg med ett par svarta stilettklackar, eller sätta upp en hylla rakt med ett par lårhöga knallröda stövlar eller starta bilen med viktorianska halvhöga snörstövlar (sådana can-can flickor dansar i)!

Visserligen inser jag nu när jag tänker på saken, vilket jag i regel försöker undvika, att anledningen till att köpa sådan skor för kvinnor är just förstås att få idioter som mig att borra hål i betongväggar med våra sladdlösa borrmaskiner, sätta upp hyllor rakt med våra vattenpass eller starta bilen med vårt startbatteri... så kvinnor vinner igen. Fan.