TED LogoDu kan titta på dem på deras site gratis eller i iTunes, också gratis. Prenumerera i iTunes för att få dem automatiskt nedladdade när de släpps och överförda till din video-kapabla iPod. (Länkar till iTunes Store: TED Talks , TED Talks (HD), TED Talks (Audio) Du kan hitta dem i iTunes så här: iTunes Store > Podcasts > Arts > TED Talks)

Mina favorit TED Talks, del 2

 • Cameron Sinclair - My wish: A call for open-source architecture
  TED pris-tagare Cameron Sinclair talar om open-source arkitektur. Genom att skapa ritningar som är Open Source, dvs gratis, så kan man göra något åt den globala bostadsbristen. Designen och tänkandet bakom ritningarna är verkligen intressanta. Jag gillar tex hur FN bygger saker och hur man verkligen borde bygga saker genom att ta hänsyn till behoven hos personerna som skall använda dem och den plats de skall uppföras. I öknen tex så vore det en bra ide att designa ett hus som samlar in regn när det regnar och som är svalt när det är varmt utomhus. Alltså inte varmare inuti än utanför, som FN hus är.

  https://www.ted.com/talks/cameron_sinclair_my_wish_a_call_for_open_source_architecture

 • Jeff Han - The radical promise of the multi-touch interface
  Cool teknik! En pekskärm för din dator. Detta tal filmades 2006 och några av gesterna som systemet förstår finns i iPhone från Apple. Men detta är ännu coolare.

  https://www.ted.com/talks/jeff_han_the_radical_promise_of_the_multi_touch_interface

 • Jehane Noujaim - My wish: A global day of film
  Jehane talar om hur film har styrkan att ändra på människors uppfattningar. Hon är också en TED-pristagare och henns önskan är att föra världen närmare en dag om året genom styrkan i film.

  https://www.ted.com/talks/jehane_noujaim_my_wish_a_global_day_of_film

 • Larry Brilliant - My wish: Help me stop pandemics
  Ännu en TED-pristagare. Han talar om hur smittkoppor utrotades från planeten.

  https://www.ted.com/talks/larry_brilliant_my_wish_help_me_stop_pandemics

 • Nicholas Negroponte - One Laptop per Child
  Nicholas är grundaren av MIT media lab har talat om detta projekt fyra gånger hos TED. 1984 nämde han det första gången och även 2006, 2007 och 2008. Detta tal är från 2006. Projektets mål är att bygga och distribuera en dator som skall kosta 100 dollar (eller mindre) till barn i tredje världen.

  https://www.ted.com/talks/nicholas_negroponte_one_laptop_per_child

  Cameron Sinclair on open-source architecture

  Jeff Han demos his breakthrough touchscreen

  Jehane Noujaim on a global day of film

  Larry Brilliant wants to stop pandemics

  Nicholas Negroponte on One Laptop per Child