YouTube logoJag älskar den här kvinnan. Hon är smart. Hon är tokigt snygg. Hon gillar ord, hon har en examen i ord (Philology), flera stycken till och med! Hon har startat en riktigt cool webbsite med hjälp av YouTube där hon ger video-lektioner i vilka hon förklarar varifrån vissa ord kommer, deras historia, ursprung och betydelse, och hon gör detta riktigt bra. Delvis för att hon har ett sinne för humor (se nedan för videon för Naked till exempel) och dels för att hon är väldigt charmig, en underskattat egenskap hos vackra kvinnor. Hennes YouTube-videos har setts mer än 100 miljoner gånger! Detta är fantastiskt och vi borde alla applådera hennes ansträngningar för att hjälpa människor att lära sig nya saker. Jag älskar den här kvinnan!

Hot for Hot For Words - I love Marina - button Många av de ord och fraser jag använder är helt okända av de människor jag möter. Nästa gång jag får den vanliga tomma blicken och det ackompanjerande: -"Va?" (det händer mig hela tiden), så kan jag säga till dem: -"Gå till hotforwords.com, klicka på ordlistan, klicka på ordet du inte förstår och något magiskt kommer att inträffa. En otroligt vacker och mycket charmig kvinna kommer att förklara det för dig. Ge dig iväg nu!" Jag tror jag kommer att spara en massa tid på det.

Hon heter Marina Orlova, 27 år och hon är en philologist, det är en person som studerar lingvistik och etymologi, hon har specialiserat sin examen på var ord kommer ifrån. Hennes FAQ är här.

Hon är också #1 Guru på YouTube, hon är den mest sedda kanalen av alla på YouTube och hennes videos (ungefär 5-7 i veckan) ses av över fem miljoner människor. Imponerande, tycker du inte?

Webbsite

Hennes webbsite - HotForWords.com - Marina Orlova webbsite

YouTube Kanal

YouTube logo  

HotForWords YouTube Kanal

iTunes

iTunes Podcast HotForWords

This link should open in iTunes.

Några videos jag gillar

Här är bara några exempel från P.

Peanut Gallery

Åh, så charmig!

Pet Peeve

Åh, så smart!

Naked

Åh, vilken humor! I love this woman!

Det finns så många andra så jag slutar här.  :)

Hela ordlistan finns här.

Enjoy!