Period: 2022

Teknik:  Joomla, Filemaker Pro, API och cURL.

Problem: Jag använde flera år en extension till Joomla! för bloggande. Men ville inte betala för den längre och då var alla bloggar kvar i det verktyget och inte i Joomlas eget artikel-system. Så problemet var att överföra gamla bloggar från Easyblogs blogg-tabeller till Joomlas artikel-tabeller och visa upp bloggen i "standard-Joomla" istället.

 Filemaker Joomla Easyblog 100 bra satt i fm

Screenshot inifrån FileMaker-lösningen jag gjorde, till vilken jag importerade gamla blogginlägg som CSV-filer.

De verktyg jag använde för detta projekt var Easyblog (gamla bloggen), Joomla (nya bloggen), PhpMyAdmin (exportera tabeller till CSV), Postman för att testa API-anrop, Filemaker (en generell databas), CSV-filer, cURL (för att prata med API't) och Joomla 4 API

 

 

Filemaker Joomla Easyblog 100 bra satt i Joomla

Screenshot inifrån Joomla!-admin, efter att jag skjutit över artikeln från FileMaker till Joomla! med cURL.

Problemet var förstås att det finns ingen sådan funktion att överföra inlägg från Easyblogg (som är en extension till  Joomla! som skall underlätta bloggande) till Joomla's  "vanliga" artiklar. Easyblog har parallella artikel-tabeller separata från Joomlas egna. Så även om Easyblogg delar databas med Joomla!, det är ju ett tillägg,  så ligger inläggen skrivna i Easyblogg i separata tabeller. Det finns en funktion i Easyblog att överföra inlägg från Joomla till Easyblogg, men inte åt andra hållet. Ingen har heller vad jag kan finna utvecklat en sådan lösning. 

Filemaker Joomla Easyblog 100 bra satt i Frontend Joomla

Screenshot av artikeln på siten, efter "överskjutning" via cURL inifrån FileMaker.

Länkar och referenser:

Joomdev: Joomla! 4 API introduction (med video)

http://www.joomdev.com/joomla-4-api-introduction/