Olas humorblogg (med lite politik)

Välkommen till Ola Anderssons/Taz_1999 personliga två-språkiga humorblogg. Men tyvärr är den inte kul, på något av språken. Ledsen för det. Jag har dock en bra ide på att lösa det problemet, genom att lära mig mera. Ett tredje språk alltså: Eskimåiska. Hrurfru ghuujik illloooik. Hahaha!

Kolla på film över nätet, Popcorn Time, Netflix mfl

popcorn_time_site

En kul sak med livet på 2014-talet är att mängden underhållning som finns överstiger med råge mängden tid du har att bli road. Man har liksom ingen ursäkt att vara uttråkad längre. :)

I detta inlägg tänkte jag tipsa om hur man kollar på film på nätet, via flera olika tjänster. Klicka i listan nedan för att hoppa i denna sida.

a1sx2_netflix_500_netflix.png

NETFLIX

Jag har provat Netflix och tycker den är helt värd sitt pris. Men uppdateringen med nya filmer är lite långsam och en del av utbudet består av gamla filmer och tv-serier jag redan sett. Men jag kollar väldigt mycket på film och tv-serier så jag är en svår kund på det viset. Lösningen är att skippa en månad eller två och återansluta efter det har gått en tid för att se om de kommit nya filmer och tv-serier man vill se.

79 kr/mån.

https://www.netflix.com/?locale=sv-SE 

a1sx2_HBONordic_hbonordic.png

HBO NORDIC

Jag har inte provat denna men de verkar ha några bra tv-serier.

79 kr/mån.

http://hbonordic.se/web/hbo/home

 

a1sx2_iTunes_itunes.png 

a1sx2_iTunes-Svenska_itunes-svenska.png

ITUNES

De erbjuder att man kan hyra eller köpa filmer (inga tv-serier i Sverige). Hyr man en film så har man en viss tid på sig att kolla på den. 30 dagar på att börja kolla och 48 timmar för att se klart den. Filmen i sig om du köper den kan även lagras i "molnet" och behöver inte ligga i din dator, om du inte vill ha den där förstås.

Det är olika priser för olika filmer. Exempel 169 kr för att köpa och 49 kr för att hyra.

Det finns även en rea-avdelning och en avdelning för svenska filmer och för filmer med svensk text.

 

a1sx2_Popcorn Time_popcorn_time_site.png

 

a1sx2_Popcorn Time programmet_popcorn_time_app.png

 

POPCORN TIME

För ett par veckor sedan så skrev tidningen Time om ett nytt program för att kolla på film över nätet som heter Popcorn Time. Det är ett program som fungerar ungefär som Netflix, iTunes, Hulu med flera. Man kan bläddra runt i det och se vilka filmer som finns (söka eller bläddra i kategorier), man väljer en och sedan så spelas den upp, direkt i programmet. Men PopCorn Time skippar alltså steget med betala för filmen eller tv-serien.

Popcorn Time Is So Good at Movie Piracy, It’s Scary

(Man kan använda siten Google Translate för att översätta sidan ovan om man har svårt med engelskan genom att klicka på denna länk: Artikeln ovan översatt med Google Translate

Programmet fungerar så att den spelar upp strömmade media via bittorrent-protokollet. Vilket betyder att den film eller tv-serier du tittar på även laddas upp till andra som vill kolla på samma. När programmet avslutas så raderas dessa temporära filer automatiskt. Så det är inte samma krångel med att ladda ner filer, ha diskutrymme för dem, städa bort dem när man kollat och dela med sig av dem till andra. Den berömda siten The Pirate Bay bygger tex på bittorrent och en populär klient för bittorrent heter Vuze. Det är ingen dum ide att ha ett VPN-abonnemang, tex Ipredator.

Totalupplevelsen är ungefär som Netflix eller HBO Nordic eller iTunes, bara det att man skippar steget med att betala... :)

Uppdatering (nyaste först): 2014-06-06: Nedan berättar jag att programmet lades ner, sedan togs projektet över av en annan grupp och så kom det upp igen. En tid gick och nu har ursprungliga gänget återupptagit sitt projekt. Det betyder att det finns två nästintill identiska versioner. Men den första ursprungliga sägs vara något lite bättre. Det har även dykt upp en lång lista på kloner med mera info

Här är versionen som anses vara bäst (den ursprungliga):

http://popcorntime.io

a1sx2_Youtube_youtube.png

HELA FILMER PÅ YOUTUBE

Eftersom vem som helst kan ladda upp en hel film på Youtube, så är det många som kodar ner en kommersiell film och laddar upp den på Youtube. Ofta tar det inte lång stund innan dessa hittas och raderas. Så en film kan ligga kvar i några timmar, någon dag, några veckor, eller ibland i flera år. Väldans olika. Jag har hunnit se några splitt nya filmer på det här viset.

Det finns även oerhört duktiga filmskapare som gör korta och långa filmer och även webbserier. Det senare är korta avsnitt som bildar en TV-serie. En del är riktigt riktigt bra med höga produktionsvärden. Man kan hitta dem genom att göra sökningar eller hänga på ställen där sådant diskuteras.

Ett ställe att kolla på detta är på Reddit, som har en subreddit bara för hela filmer på Youtube.

FullMoviesOnYoutube

FullMoviesOnYoutube

(Det finns motsvarande för Vimeo och några till, kolla länkarna i högra panelen).

Man kan förstås även söka på "full movie" på just Youtube och se vad man hittar. Denna sökning är Full Movie uppladdade denna vecka:

https://www.youtube.com/results?search_query=full+movie&filters=week&lclk=week

Andra sökningar är webseries, eller short film science fiction.

 

FLERA TJÄNSTER OCH ELLER PROGRAM?

Man kan även nämna dessa webbsiter som också har strömmande videofilmer:

http://www.swefilmer.com

http://noobroom9.com

(Båda kräver registrering, så att de kan skicka spam så uppge något fejkkonto. Googla på "temporary email" så hittar du några tjänster där du kan regga en temporär epostadress att få bekräftelselänken skickad till).

Betygsätt blogginlägg:
7631 Träffar
0 Kommentarer

Du bör vara mindre kreativ och mera klick, klicketi-klick, klick

Hand som klickar på datormus.Det är viktigt att du instället för att vara kreativ med din dator, använder den för att klicka på länkar på internet som en höna som druckit 20 espresso och börjar letar efter frön.

På det viset så kan du få den där lusten du får ibland att göra något vettigt, att gå över. Så att du så snabbt som möjligt kan komma tillbaka till din bekvämlighetszon och låta livet flyga förbi dig.

Nedan finns några jag besöker varje dag. De har noga undersökts för att vara nästan 100% fria från fakta och användbar information. Det är därför jag gillar dem.

Fortsätt läs mer
Betygsätt blogginlägg:
5044 Träffar
0 Kommentarer

Älskar eller hatar du det? Livet menar jag. Eller har du inget?

Animal from the Muppet Show + A baby up on a ledgeEn av de roligaste replikväxlingarna i en film jag någonsin hört är från filmen Mupparna på skattkammarön (Muppets Treasure Island). från 1996. Den unga pojken J Jim Hawkins har det inte roligt. Han och hans två vänner Gonzo och Rizzo (som är muppar) håller på att fixa något när denna dialog utspelar sig:

Jim Hawkins: – Jag hatar mitt liv.
Gonzo: –Jag hatar ditt liv också.
Rizzo: –Om jag hade ett liv, skulle jag hata det.

Det här anspelade verkligen på en sträng hos mig. Det var flera år sedan jag såg denna film, men citatet är fortfarande hur kul som helst.

I alla fall, människor älskar att klaga på sina liv, mera än de tycker om att tala om för andra att deras liv är bra. Jag också, jag älskar att klaga på det. En vacker dag förr eller senare, så kommer allt gnäll verkligen att göra skillnad, ändra på något. Jag är bergis på det. Det bara tar ett tag innan det fungerar, tror jag.

(Klicka på "Läs mer"-knappen för att... du vet... läsa mera?)

Fortsätt läs mer
Betygsätt blogginlägg:
6172 Träffar
0 Kommentarer