Animal from the Muppet Show + A baby up on a ledgeEn av de roligaste replikväxlingarna i en film jag någonsin hört är från filmen Mupparna på skattkammarön (Muppets Treasure Island). från 1996. Den unga pojken J Jim Hawkins har det inte roligt. Han och hans två vänner Gonzo och Rizzo (som är muppar) håller på att fixa något när denna dialog utspelar sig:

Jim Hawkins: – Jag hatar mitt liv.
Gonzo: –Jag hatar ditt liv också.
Rizzo: –Om jag hade ett liv, skulle jag hata det.

Det här anspelade verkligen på en sträng hos mig. Det var flera år sedan jag såg denna film, men citatet är fortfarande hur kul som helst.

I alla fall, människor älskar att klaga på sina liv, mera än de tycker om att tala om för andra att deras liv är bra. Jag också, jag älskar att klaga på det. En vacker dag förr eller senare, så kommer allt gnäll verkligen att göra skillnad, ändra på något. Jag är bergis på det. Det bara tar ett tag innan det fungerar, tror jag.

(Klicka på "Läs mer"-knappen för att... du vet... läsa mera?)

Men det finns hjälp att få, du kan skriva om ditt deprimerande liv på en speciell webbsite,skapad just för det ändamålet. Självklart kan du där även skratta gott åt andras olycka. Tillbringa några minuter här varje dag och du kommer att spara massor med pengar som annars bara skulle ha slösats bort på terapi och piller. Jag lovar, du kommer att må bättre.

Kom ihåg: Det finns alltid någon någonstans som har det värre än du! Finn tröst och en oändlig källa av nöje i detta faktum. Har du några tvivel, gå till siten och få bevis.

Om du är en av de underliga kufar som blir glada när andra människor är glada, eller ännu värre, du är en av de där hemska ångestspridande "lyckliga människorna", då kanske du vill kolla på en annan site: Där människor av något underligt skäl delar med sig av sin goda lycka med andra människor. Inte fullt så kul, men jag gissar att det kan finnas något syfte bakom en sådan webbsite också, även om jag inte kan komma på vad nu det skulle vara.

Lägg också märke till att antalet historier på "I love mylife" siten är betydligt mindre frekventa och att de röster som varje historia får, är mycket färre. Vilket återigen bevisar att människor verkligen älskar att klaga.

Här är de igen, ha så kul!

F* my life - site logo  Love my life - site logo

Photo: Garanimals by duluoz_cats.

Uppdatering 2010-01-09: Det finns nu en svensk version av FMyLife som heter FanFörMittLiv.com. Jippi!