En flicka som håller i en hjärt-formad kudde mot kinden.Man borde verkligen ta sig tid att njuta av livet mera, på det hela taget så har du det inte speciellt dåligt, eller hur? Åtminstone inte om man jämför med andra sorgliga stackare?

Lämnar vi denna fantastiska slutsats därhän så vill jag istället dels ge dig ett tips på hur du kan bli lycklig person och dels berätta meningen med livet: Det är att äta mera lakrits! Livet är verkligen alldeles för kort för att inte proppa fejan full med det varje dag...

 

Dessutom, om du äter mer än 50 gram om dagen i ett par veckor så kommer du att uppleva nästan äkta kärlek! Slår vad om att du inte kände till det! Känslan av kärlek är som vi alla vet när ditt hjärta pumpar febrilt och du känner alla möjliga underbara känslor samtidigt. Lakrits kan inte ge dig de känslorna egentligen men delen om det pumpande hjärtat är något som Lakrits kan göra för dig. Lakrits ökar nämligen ditt blodtryck, så äter du tillräckligt mycket av det så kommer du att känna dig hopplöst förälskad, nja, förutom just den förälskade känslan förstås.

Det du kan få av lakrits är alltså den där underbara intensiva känslan man har av sitt pumpande hjärta när man är kär. Det känns precis som att man fångat en 10 kilos råtta inuti den egna bröstkorgen. En stor råtta som går på amfetamin och har en slägga och som använder den för att slå sig ut ur din bröstkorg alltså.

Om det jag just beskrev inte är hur just du känner dig när du är förälskad, så är jag rädd för, kära vän, att det förmodligen är något allvarligt fel på dig. Så ät mera lakrits, det kommer att fixa till dig på stubberten!

Här är en pojke och en flicka proppfulla av lakrits. Förmodligen.

En flicka i bröllopsklänning med sin make.

Affären med bara lakrits - Lakritsroten

Så var kan du då finna den magiska plats där varje form av lakrits finns? I en affär här i Stockholm som säljer endast lakrits. Det är helt underbart tycker jag! Bara lakrits! Den heter Lakritsroten och adressen är Odengatan 15, Stockholm (karta på deras webbsite). De som jobbar där är söta så gå dit! :)

Lakritsroten butik - Odengatan 15 - Stockholm  

Lakritsroten butik - Odengatan 15 - Stockholm

Lakritsroten butik - Odengatan 15 - Stockholm

Lakritsroten butik - Odengatan 15 - Stockholm    

Foto: Båda bilderna från Flickr Commons project . Första bilden: Mccall Style & Beaty, av Nickolas Muray 1939 från George Eastman House Collection.  Andra bilden: Mccall Cover June Bride, av Nickolas Muray 1942 från George Eastman House Collection

 

Övriga bilder av Lakritsroten (butik, fönster), är tagna av mig.