Picture of my text TVDet här fick mig verkligen att garva. Jag flippade igenom min TextTV och jag stötte på den här nyheten. Det står ungefär: En av Stockholm universitets institutioner har idag fått en ny styrelse. Rektor har sparkat hela föregående styrelsen för att de misslyckats med att skapa en plan för att lösa institutionens ekonomiska problem. Här är den roliga delen - vilken institution är det fråga om?

Självklart är det den enda institutionen på hela universitetet som ägnar sig helt och hållet åt p-e-n-g-a-r! De har också kurser i finansiell planering, företagande, ekonomi, bokföring mm. De borde vara den enda institutionen på hela universitet som vet vad som behövs för att skapa en plan att skaffa lite dj-kla pengar! Håller du inte med om det? När jag läste den delen så var jag ROTFLMAO (Rolling on the floor laughing my ass off). Hade det varit någon annan institution som tex Nordiska språk, Botaniska institutionen eller Pedagogiska Institutionen, så kan man inte förvänta sig att någon av dem skall veta något om pengar, men den här?!

Vad denna nyhet tydligt visar oss är att det finns ett stort avstånd på universiteten mellan att verkligen veta hur man gör saker och att vara i branschen att utbilda om samma saker. Det är tragiskt.