Simpleer Times brand beer canIdag är det den 75:e födelsedagen för den genialiska iden att stoppa in öl i burkar! Jajamensan! En 6000 år gammal uppfinning kunde faktiskt förbättras!

Den 24 januari 1935 är när den första ölen på burk började säljas till allmänheten. Platsen var Richmond, Virginia och de två första sorterna var Krueger's Finest Beer och Krueger's Cream Ale, som båda kom i en 12 oz burk, vilket är 34 cl. Du kan se en bild av de första ölburkarna här. Missa inte  block buster beer cans sidan på samma webbsite, Du kan även se dem på sidan ölburkens historia, skapad av The Brewery collectibles Club of America. Nej, jag hittar inte på, det finns faktiskt en klubb som heter så.

Ölens historia, hur ölen måste ha uppfunnits

Uppenbarligen är detta hur öl uppfanns! I det område vi nu kallar Irak (och kanske inte Ground Zero Ocean som en del vill), för cirka 6000 år sedan så var det två grabbar som stod brevid en hink med vatten i vilken det hade flutit en massa korn i några veckor. Det såg förmodligen rätt äckligt ut. En av grabbarna utmanade den andre, – "Jag slår var dom att du inte törs dricka det där äckliga vattnet?", sade han. Så den andra personen gjorde just det, bara för att visa honom. Det var så öl upptäcktes!

Dessutom uppfanns baksmälla redan nästa dag och även en ny religion - be till porslingudarna. Vilket är riktigt konstigt för porslin var inte uppfunnet ännu.

Ett par år senare, när tillverkningsmetoderna hade förbättrats påtagligt, så kom uppfinningen dåligt ölsinne. Det är när någon blir snyggare och snyggare ju mer öl man halsat i sig. Effekten är också hur fula människor fått hjälp att ligga i tusentals år.

Sen, efter det, så inträffade alla viktiga historiska händelser. I stort sett allt som någonsin hänt har öl bidragit till eller hjälpt til på något vis. Vi är skyldiga öl så mycket.

Egypterna som byggde pyramiderna fick delvis betalt i öl. Tillika var många av dem slavar. Det och öl får skit gjort! Egypterna tog även metoden att tillverka den heliga bärnstensfärgade drycken, som även kalla Nektarn från Gudarna, till Grekerna, som lärde Romarna, som sedan blev Britterna. Sedan började munkar tillverka öl.

Så gick det till. Förmodligen.

Photo: Simpler Times by vmiramontes.

beer_helping_ugly_people.jpg
beer.jpg
previous arrow
next arrow

Referenser:

History of beer @ wikipedia