Målgruppen för röd-gröna samarbetet som ett VENN-diagram

Jag bor i Sverige av någon anledning, och en av de många saker Sverige är kända för utomlands är just att ha de högsta skatterna i världen. Heja Sverige! I Sverige har vi också två politiska block som turas om att soppa till landet, var fjärde år ungefär, precis som i de flesta länder antar jag.

Just nu har vi oppositionen med Röd-Gröna samarbetet (Socialdemokrater, Vänsterpartiet och Miljöpartiet) och Alliansen (Moderaterna, Centern, Kristdemokraterna, Folkpartiet). Före senaste valet hade socialdemokraterna haft ansvaret för att soppa till landet i 66 av de senaste 77 åren. De är också väl kända för att ha funnit den universella lösningen på varje problem, precis som Professor Balthazar. Han springer till en maskin och drar i en spak, ut kommer en soppa, som löser varje problem. Socialdemokraterna och för den delen i ännu högra grad Vänsterpartiet, har i stort sett samma ide som ett barnprogram – en handling, löser alla problem. Deras lösning är att höja skatter. För. Varje. Problem. 

Ronald Reagan sade det bäst

Statens syn på ekonomin kan summeras i ett par korta meningar: Om det rör på sig, beskatta det. Om det fortsätter röra på sig, lagstifta om det. Om det slutar röra på sig, ge det bidrag. Ronald Reagan

Vet du vad Sverige INTE är känt för i resten av världen? Att vara bäst på någonting, speciellt allt det som ligger inom vår enorma skattefinansierade offentliga sektors ansvarsområde. Vi har INTE den bästa sjukvården, den bästa skolan, den bästa barnomsorgen, den bästa polisen, det bästa rättsväsendet, den bästa militären, de bästa universiteten, den bästa äldrevården, de bästa vägarna, den bästa energiproduktionmetoderna, den bästa miljökontrollen, den bästa maten, den bästa forskningen, de renaste och vackraste städerna, osv, listan går vidare. I stort sett varenda studie som jämför Sveriges skatte-finaniserade offentliga sektors oskicklighets-parad med motsvarande i andra länder, så kommer vi inte ut i topp i någon mening, utom just en, vi betalar MERA för vårt inkompetens-fyrverkeri än något annat land! Är jag den enda som ser detta?  

Vidare: Idag så demonstrerar vänstern och socialdemokrater som de gör varje år på första maj över hela Sverige. En av de saker som firas av alla deras väljare är säkerligen den överenskommelse Rödgröna samarbetet nyligen har träffat. Som kommer att... gissa vad? Höja skatterna! Igen! Människor är ute på gator och torg och tycker att detta är det bästa sedan man uppfann skivat bröd och firar till och med detta. Med stora plakat som säger "Vi är kompletta idioter, var snäll och ta mer av mina pengar, jag vet ju inte var jag skall göra av dem!" och även "Gratis pengar till alla utom de rika, vi lovar ta deras för att ge till dig". Ok, plakaten och banderollerna säger inte exakt detta, men de säger dock något som sammantaget betyder att 90% av alla människor, speciellt de som röstar på Rödgröna samarbetet, kommer att få sina väl förtjänta pengar från de andra 10% av befolkningen. Hur skall det fungera i praktiken undrar jag.

Vad vi ser här är det gamla citatet i praktisk handling:

"Den regering som lovar att råna Peter för att ge till Paul, kan alltid räkna med Pauls stöd." George Bernard Shaw.

Här är ett VENN-diagram som illustrerar min poäng. Klicka på bilden ovan eller använd denna länk.